Kado envelop

Foto

Naam
Alinda

Projectnaam
Kado envelop

Ontwerp bestand
envelop-template.ai

Rechten
Naamsvermelding niet commercieel gelijk delen

Project omschrijving
Om onze 2 stagiaires te bedanken voor hun inzet de afgelopen periode heb ik met de lasersnijder deze kado enveloppen gemaakt. Het template voor de envelop komt van freepik.com.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Op www.freepik.com een gratis template voor een envelop / kaart geplukt. Deze in Adobe Illustrator bewerkt en tekst er aan toegevoegd. Wel even opletten dat wanneer je een template gekozen hebt, je de tekst op de juiste plaats in je tekening zet. Dat is wel belangrijk voor als je de kaart gaat vouwen zodat de tekst aan de voorkant van de envelop komt. Ik heb de template inclusief tekst moeten spiegelen. Dit doe je in illustrator door de hele tekening te selecteren. Kies dan in het menu Object > Transformeren > spiegelen
Na het snijden, de envelop gevouwen en met lijm vastgeplakt en de kadobon er in gestopt.

Instellingen machines
Wanneer je met de lasersnijder papier wilt snijden, (Graveren gaat trouwens ook bij wat dikker papier) dan moet je op een aantal zaken letten.
1. Leg het papier dat je wilt gebruiken in de lasersnijder.
2. Let op dat je de compressor wat dichter draait zodat deze minder lucht blaast. Als deze namelijk te hard blaast is de kans groot dat je papier verschuift. Vraag altijd even aan medewerker. Zij kunnen je helpen.
3. Ik wilde alleen maar snijden niet graveren. Dus heb in mijn ontwerp van alle lijnen een snijlijn gemaakt van 0,001 pt dik. Deze heb ik de RGB kleur Rood mee gegeven (R 255 G 0 B 0)
4. De machine is als volgt ingesteld:
speed 10 / power 40 / ppi 300
5. Wanneer je klaar bent de compressor weer terug op de juiste stand zetten.

Programma’s gebruikt
www.freepik.com
Adobe Illustrator

Materialen gebruikt
A3 gekleurd papier 160 grams

Wat ging goed
Het is eigenlijk heel makkelijk en simpel om zo’n leuke en persoonlijke kado envelop te maken. Doordat het alleen snijwerk is,

Wat ging fout
Bij het eerste proefje de template vergeten te spiegelen en bij het instellen van de machine de power te laag gezet. Daardoor sneed hij niet goed door. Door deze aan te passen lukte het bij de volgende proef prima. Altijd dus even testen is belangrijk.

Wat verander ik de volgende keer
Eigenlijk niets. Leuk om op een andere manier met papier te experimenteren.

Gebaseerd op een ander project?
nvt

Foto’s
kado-envelop-1.JPG

Interessante bronnen
www.freepik.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.