Kun je je eigen vingerafdruk graveren?

Foto
20180507_162751.jpg

Naam
FM24

Projectnaam
Kun je je eigen vingerafdruk graveren?

Ontwerp bestand
Vingerafdruk-testen-gradient-vingerafdruk-test.ai

Rechten
Naamsvermelding niet commercieel gelijk delen

Project omschrijving
Als voorkant van mijn stageverslag wilde ik iets leuks en persoonlijks graveren. Er is natuurlijk niks persoonlijker dan je eigen vingerafdruk, dus vandaar dat ik me afvroeg of ik mijn eigen vingerafdruk zou kunnen graveren. Hier heb ik een aantal testen voor gemaakt.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Allereerst heb ik een heleboel vingerafdrukken gemaakt met een stempelkussen en papier. Uiteindelijk heb ik de beste vingerafdruk ingescand op verschillende manieren in kleur / zwart -wit / grijswaarde. Het werkte het beste om op hoge kwaliteit te scannen in grijswaarde of zwart/wit. daarna heb ik ze ook nog lichtelijk bewerkt in photoshop om ze zo duidelijk mogelijk te hebben.Toen ik uiteindelijk een goede zwart-wit afbeelding had heb ik die in illustrator ingeladen en gegraveerd met Black & White mode. Hierbij heb ik ook nog getest met een positieve en negatieve vingerafdruk + een positieve gradient vingerafdruk en een negatieve gradient vingerafdruk, als je snapt wat ik bedoel………….. Ook als detail nog de co√∂rdinaten van het Fablab / de ZB toegevoegd.

Ik ga de vingerafdruk niet gebruiken als voorkant voor m’n verslag (het doet me teveel denken aan een politierapport), maar het was erg interessant om uit te testen.

Instellingen machines
Om eerlijk te zijn, geen idee meer. Het ging ook vooral om te testen hoe ik een vingerafdruk machineklaar kon maken. Ik heb alleen het zwart ingesteld op een redelijk lichte graveerwaarde + het donkerblauw als snijlijn.

De afbeeldingen met gradients erin heb ik gegraveerd in de Black & White mode van de machine. Als je meer wilt weten over gradients graveren kun je mijn andere fabmoment over gradients graveren met Black & white mode bekijken.

Programma’s gebruikt
Illustrator
Photoshop

Materialen gebruikt
Stempelkussen
papier
Resthout 6 mm populierenmultiplex

Wat ging goed
Het is uiteindelijk gelukt!

Wat ging fout
Het duurde even tot ik een kwalitatief goede vingerafdruk had ingescand en bewerkt.

Wat verander ik de volgende keer
Een nog gedetailleerdere afdruk maken door een scanapparaat met hogere kwaliteit te gebruiken (die ze nu bij het Fablab hebben).

Gebaseerd op een ander project?
Nee.

Foto’s
20180507_162814.jpg
ce5058a8-8346-453d-ac6d-d6264f17b6f2.jpg

Interessante bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.