Gradient testen / Gradient Gradient bord

Foto

Naam
FM24

Projectnaam
Gradient testen / Gradient Gradient bord

Ontwerp bestand
Black-White-Gradient-final.ai

Rechten
Naamsvermelding gelijk delen

Project omschrijving
Voor het Fablab heb ik getest hoe de lasersnijder reageert op een zwart naar wit gradient als je de black & white mode gebruikt.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Ik heb eerst verschillende uitersten getest om te kijken wat de machine wel en niet pakt, zie foto’s. Daarna heb ik een groot bord opgesteld van 10 naar100 speed en 10 naar 100 power waarop je kunt zien hoe diep hij graveert bij elke waarde en hoe elke gradientblokje er dan uit komt. Je kunt ook zien welke waardes hij bv niet leest, want daar is dan niks gegraveerd.

Instellingen machines
De tekst in color mode:
Standaard graveerwaarde uit de fabsheet

Black & White mode voor elk afzonderlijk gradientblokje:
Elke vakje opnieuw afgesteld zoals de aangegeven waardes op het bord zelf. Ik heb dus elk vakje telkens opnieuw aangezet. Tussendoor heb ik elke opdracht die klaar was op de machine gedelete en eerst met de klep open getest om te kijken of het volgende blokje op de goede plek begint. Hierdoor ging het in 1x goed.

Programma’s gebruikt
Illustrator

Materialen gebruikt
Populieren multiplex.

Wat ging goed
Alles ging in 1x goed door goed op te letten.

Wat ging fout
Niks.

Wat verander ik de volgende keer
De vlakjes van ongeveer 25 mm x 25 mm zijn soms net wat te klein om een duidelijke gradient te zien, voor een beter effect zouden de hokjes nog groter gemaakt kunnen zijn. Dit heb ik niet gedaan omdat hij nu bij de eerder gemaakte gradient van een andere stagiair past als ze naast elkaar hangen.

Gebaseerd op een ander project?
Petars manual color fill gradient.

Foto’s
e428d3d2-95d0-4aec-a20c-d6fa9defe456.jpg
gradient.jpg

Interessante bronnen
Nope.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.