Triangle Vinyl PC case

Foto

Naam
FM24

Projectnaam
Triangle Vinyl PC case

Ontwerp bestand
Driehoek-ontwerp-PC-beide-Vinyl.ai

Rechten
Naamsvermelding niet commercieel geen afgeleide werken

Project omschrijving
Voor op mijn pc kast wilde ik een nieuwe vinyl sticker maken die ik zelf heb ontworpen.

Machines gebruikt
Vinylsnijder

Werkwijze
Ik maak veel grafische tekeningen. Een van deze tekeningen uit mijn dummy heb ik ingescand om er een vinylsticker van te maken. Als eerste heb ik het dus ingescand. Daarna heb ik het in photoshop bewerkt to duidelijke zwart/wit afbeelding door het te bewerken en een beetje ‘op te ruimen’ etc. Vervolgens heb ik in illustrator de afbeelding omgezet tot Vector. Dit doe je door op de afbeelding te klikken en dan druk je op ‘image trace’ (bovenin de balk). Daarna druk je ook nog op ‘expand’ bovenin de balk. Vervolgens moet je de afbeelding weer een beetje opruimen en vinylsnijklaar te maken. Dat doe je onderandere door te ‘ungroupen’ (rechtermuisknop > ungroup) & ‘release compound path’ (object > compound path > release). Ook zitten er dan meestal nog dubbele lijnen in dus dan zorg ik dat van elke lijn er maar 1 aanwezig is en dat alle lijnen 0,001 zijn etc. De rest is standaard en volg je de Vinyl Fabsheet.

Instellingen machines
Standaard, volg de instructies in de fabsheet.

Programma’s gebruikt
Photoshop + Illustrator

Materialen gebruikt
Vinyl

Wat ging goed
Het inschatten van de juiste maten die ik het beste kon gebruiken DMV de maten van de PC kast van het internet te gebruiken.

Wat ging fout
Eerst had ik een ander ontwerp voor de zijkant van m’n PC maar was daar toch niet tevreden mee toen ik het ernaast ‘hing’, en heb daarom opnieuw een ontwerp gemaakt die op de zijkant kon.

Wat verander ik de volgende keer
Restjes vinyl gebruiken ipv een nieuw stuk. Had er even niet aangedacht om eerst bij de restjes zwart te kijken. Maar ik sponsor het Fablab graag met mijn 5 euro.

Gebaseerd op een ander project?
Nee

Foto’s
Fabmoment-PC-vinyl.jpg

Interessante bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.