Hanger Silhouet

Foto

Naam
JS

Projectnaam
Hanger Silhouet

Ontwerp bestand
Fablab-Ketting-silouet-V1.ai

Rechten
Naamsvermelding niet commercieel geen afgeleide werken

Project omschrijving
Hanger voor aan een ketting die Familie vertegenwoordigd.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Het project is gebaseerd op het Silhouet knippen wat ik in Parijs heb gezien. Met dit voorbeeld in mijn hoofd ben ik achter photoshop gaan zitten. In photoshop heb ik een foto van de zijkant van het gezicht bewerkt tot dat ik een gesloten zwart Silhouet had. Dit heb ik gedaan voor iedere persoon die op de hanger moest. Vervolgens heb ik de personen op elkaar gestapeld om ze op de juiste wijze te kunnen positioneren. Nadat de hanger compleet was in photoshop ben ik over gegaan naar illustrator. Daar ben ik aan de slag gegaan met de lijntekening voor de lazersnijder.

Instellingen machines
De machine heb ik volgens de handleiding ingesteld.
In mijn tekening waren de volgende kleuren aanwezig.
BLAUW –> snijden
ROOD –> graferen

Programma’s gebruikt
Photoshop en illustrator

Materialen gebruikt
plexiglas

Wat ging goed
Goed ging er dat mijn getekende model in een keer goed uit de lazer snijder kwam.

Wat ging fout
In mijn tekening moest ik de RGB kleuren aanpassen en de lijn diktes.

Wat verander ik de volgende keer
volgende keer zou ik nog wat mee willen experimenteren met verschillende materialen.

Gebaseerd op een ander project?
NEE

Foto’s

Interessante bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.