Kerstkrans

Foto

Naam
suzannej

Projectnaam
Kerstkrans

Ontwerp bestand
Merry-Christmas-2.ai

Rechten
Naamsvermelding gelijk delen

Project omschrijving
Kerstkrans met de tekst ‘Merry Christmas and a Happy Newyear’ waaraan planten, bloemen of slingers aan bevestigd kunnen worden.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Eerst heb ik de juiste teksten gemaakt en deze aan elkaar verbonden. Vervolgens heb ik de krans getekend en deze bevestigd aan de tekst. Als laatste heb ik de rondjes toegevoegd als gaten voor bevestiging van materialen en om hem op te kunnen hangen.

Instellingen machines
Ik heb de standaard afmetingen voor triplex 4mm gebruikt: 1,2 – 100 – 350.

Programma’s gebruikt
Illustrator voor het tekenen van het ontwerp.

Materialen gebruikt
Triplex eikenhout 4mm

Wat ging goed
Het tekenen in Illustrator ging erg gemakkelijk, omdat het alleen snijlijnen zijn. Je kunt het graveren van woorden wel toepassen om diepte te krijgen.

Wat ging fout
Bij het tekenen heb ik wat gestunteld met het toevoegen van de halve rondjes met gaatjes aan de krans. Toen ik dacht dat ik klaar was, zaten er nog veel rondjes onder het definitieve ontwerp. Hierdoor raakte de printer wat van slag bij de test.

Wat verander ik de volgende keer
Alle lagen goed bekijken en onnodige lagen verwijderen, voordat je het als definitief opslaat.

Gebaseerd op een ander project?
Nee

Foto’s
IMG_4120.JPG
IMG_4122.JPG

Interessante bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.