Trouwkaart

Foto

Naam
Melanie Verhage

Projectnaam
Trouwkaart

Ontwerp bestand
Naamloos-1.ai

Rechten
Naamsvermelding niet commercieel

Project omschrijving
Ik heb bij het Fablab onze trouwkaart ontworpen en geprint in de lasersnijder.
Het hout is 19 cm bij 12 cm, 4 mm dik.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Ik heb eerst thuis verschillende lettertypes gedownload, hier een woord van getypt en deze heb ik bij het fablab in het programma illustrator omgezet in een afbeelding, zodat ik toch dit lettertype kon gebruiken.
Daarna heb ik een free vector plaatje van internet gepakt, het rondje rond C & M. Hierna heb ik de tekst er in gezet en een rechthoek om mijn ontwerp heen gezet, afmeting 19 bij 12 cm. Alles groeperen en uitlijnen en de groepen verschillende kleuren gegeven. De uitsnij lijn heb ik rood gekleurd, het rondje, woord ‘bruiloft’ en de stippellijn met hartje in het midden groen, C&M en onze namen heb ik de kleur blauw gegeven, en de overige letters zwart. Daarna heb ik de letters een waarde gegeven in de computer zie hieronder beschreven.

Instellingen machines
Rood: snijden, speed: 1,2. Power: 100
Blauw: graveren, speed: 50 power: 70
Groen: graveren, speed: 50 power: 100
Zwart: graveren, speed: 50 power 50

Programma’s gebruikt
Illustrator

Materialen gebruikt
4 mm dik hout

Wat ging goed
Het ontwerpen en het graveren en snijden.

Wat ging fout
De machine stond niet in de linkerhoek ingesteld zodat de lasersnijder niet helemaal links in de hoek begon van de plaat hout. Mijn ontwerp kwam er wel goed uit, alleen dus iets verlies van het hout.

Wat verander ik de volgende keer
Dat dit goed is ingesteld zodat je je hout optimaal kunt gebruiken.

Gebaseerd op een ander project?
Nee

Foto’s

Interessante bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.