stempels

Foto


Naam
Monotypes

Projectnaam
stempels

Ontwerp bestand
FABLAB_Designdochters_Monotypes.ai

Rechten
Naamsvermelding niet commercieel geen afgeleide werken

Project omschrijving
kalender-stempels t.b.v. het evenement Designdochters 2016

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Ik heb het ontwerp van de kalender eerst gemaakt in Indesign. Vervolgens omgezet naar lettercontouren en gespiegeld omdat het een stempel moest worden. Dat heb ik in een Illustrator bestand gezet dat exact de maat van mijn te graveren materiaal had.
Na het graveren heb ik de stempel op een stukje hout van dezelfde grootte geplakt om er goed mee te kunnen stempelen.

Instellingen machines
instelling voor graveren: 5 – 100 – 400

Programma’s gebruikt
Indesign en Illustrator

Materialen gebruikt
gum

Wat ging goed
het eindresultaat is helemaal naar wens

Wat ging fout
Testen is belangrijk. Ook bij dit product. Hoe klein kunnen de letters worden om nog uitgesneden (gegraveerd) te kunnen worden (en niet verpulverd) én vooral om nog leesbaar te zijn. En als het materiaal waar je mee werkt niet zo groot is van formaat, moet je heel precies positie bepalen zodat er niets van je ontwerp ‘afvalt’.

Wat verander ik de volgende keer
Ik heb nu letters en cijfers in het blok gegraveerd en zou dat ook nog wel andersom willen testen. Dus juist de achtergrond weg graveren. Daarvoor moet ik de letters/cijfers waarschijnlijk (in ieder geval met dit materiaal) groter laten, anders verbrokkelen de letters en heb je alsnog geen stempel.

Gebaseerd op een ander project?
nee

Foto’s
13403981_1434313066594923_1314749286750251066_o.jpg

Interessante bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.