proefjes maken met de lasersnijder

Foto


Naam
rv

Projectnaam
proefjes maken met de lasersnijder

Ontwerp bestand
20151108_231732-1.jpg

Rechten
Naamsvermelding

Project omschrijving
Ik ben een modestudent die op zoek was naar nieuwe manieren om een producten vorm te geven. Ik had mijzelf 2 regels gesteld voor het maken van de verschillende proefjes. Ik wilde iets ouds en iets nieuws gebruiken. Ik heb gekozen voor een oud materiaal namelijk vilt in combinatie met een nieuwe techniek; snijder door middel van een laser.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
Vilt bewerken met de lasersnijder. Door een klein onderzoekje te doen naar de verschillende mogelijkheden, hoopte ik tot nieuwe inzichten te komen.

Instellingen machines
Ik heb voor elk proefje weer een andere manier gebruik gemaakt van de verschillende instellingen. Omdat ik ik 3 soorten vilt bij me had is het proberen noodzakelijk. De snelheid en de temperatuur zijn hierbij erg belangrijk.

Programma’s gebruikt
Ik heb gebruikt gemaakt van het grafische programma; Illustrator. Hierin stond mijn design voor de lasersnijder.

Materialen gebruikt
synthetisch vilt en natuurlijk vilt.

Wat ging goed
Bij het maken van proefjes ga ik niet uit van een goed of fout. Ik wilde onderzoeken wat er gebeurd als ik vilt snij met de laser. Ik vond het interessant om te zien wat er mogelijk is en hoe ik het beste resultaat zou kunnen behalen.

Wat ging fout
Het instellen van het begin van de laser was wel even een dingetje omdat de laser een ander begin punt aangaf dan ik wilde.

Wat verander ik de volgende keer

Gebaseerd op een ander project?
nee

Foto’s

Interessante bronnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.