IJssterren Elsa jurk

Foto


Naam
Jessica Heeren Visual Artist

Projectnaam
IJssterren Elsa jurk

Ontwerp bestand
WP_20150911_14_22_24_Pro.jpg

Rechten
Naamsvermelding

Project omschrijving
Ik ben professioneel kostuum maker. Hiervoor word ikzelf ook af en toe geboekt om events te hosten in kostuum. Zoals de release van een nieuw(e) spel/serie/film of bij speciale thema events.

Ik werd door MediaMarkt Tilburg gevraagd om te komen als Elsa van Disney’s Frozen. Ik werk altijd erg perfectionistisch dus ook de sleep moest ik zelf ontwerpen. Ik heb de 3D snijsels gebruikt als sjablonen. Daarmee heb ik de spuitlijm aangebracht en de glitters op hun plek kunnen houden. Binnenkort volgt de foto met het volledige resultaat.

Machines gebruikt
Lasersnijder

Werkwijze
IJssterren getekend in Adobe Illustrator en in 3mm plexiglas laten snijden.

Instellingen machines
Speed: 0.8
Power: 100
PPI: 750

Programma’s gebruikt
Adobe Illustrator

Materialen gebruikt
3mm plexiglas

Wat ging goed
Op school moest altijd alles via AutoCat en naar inches vertaald worden en dat ging nog wel eens mis. Via Illustrator is het echt gewoon peace of cake! De instructies spreken voor zich en het personeel is erg behulpzaam.
Alles ging goed, behalve één ontwerp.

Wat ging fout
Eén van mijn ontwerpen wilde niet snijden. Na alle instellingen 100 keer gecheckt te hebben, heb ik besloten de tekening gewoon opnieuw te maken. Daarna deed ie het wel.

Wat verander ik de volgende keer
Niks! Het ging eigenlijk super goed! 😀

Gebaseerd op een ander project?
Nee.

Foto’s

Interessante bronnen
Disney’s Frozen
Google.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.